Fysiotherapie Meerveldhoven

Facia therapie

Wanneer facia therapie

Als je lichamelijke klachten heb zoals; ontstekingen, bewegingsbeperkingen, blessures, artrose , spierspanningen, stijfheid en acute of structurele (langdurige) aandoeningen. Fasciatherapie is bovendien nuttig om klachten te voorkomen en werkt vaak ondersteunend met andere behandelingen.

RVM FYSIO MEERVELDHOVEN 810_9791 - 28 DEF - 28 web

Wat is facia therapie

Fascia of fascie is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Het fascie weefsel zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is en vormt een heel netwerk door het lichaam. 

Het zorgt niet alleen voor verbinding maar ook voor goede glijding tussen de verschillende structuren. In de fascie lagen zitten veel zenuwtakjes en bloedvaatjes hierdoor kan er bij verklevingen of een slechte conditie van de fascia een bewegingsbeperking en/of pijn ontstaan. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren. 

Ook is goede voeding, voldoende slaap en genoeg beweging belangrijk voor een gezonde fascie. 

Belangrijk om te weten  

Fasciatherapie is een specifieke behandelmethode. De methode wordt bij verschillende aandoeningen gebruikt. Afhankelijk van de aandoening waarvoor het ingezet wordt valt deze therapie in de basis of aanvullende verzekering.