Fysiotherapie Meerveldhoven

Vaat aandoeningen

Behandeldoelen

  • verbeteren van de algehele conditie
  • verbeteren van de spierkracht
  • ademhalingstechniek verbeteren
RVM FYSIO MEERVELDHOVEN 810_9680 - 4 DEF - 4 web

Wat kunnen wij voor u betekenen als uls u een vaat aandoening heeft? 

Bij Fysio Meerveldhoven zijn we sinds 2011 gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Perifeer Arterieel Vaatlijden, zoals claudicatio intermittens.

Claudicatio intermittens betekent letterlijk: “intermitterend mank lopen”. Het is een Latijns woord zoals veel medische woorden. De oorzaak is een vernauwing van een slagader. Deze vernauwing ontstaat doordat de zogenaamde vetophopingen (“plaques”) zich ophopen en vasthechten aan de wand van uw bloedvat. Dit noemen we “atherosclerose”, dat aderverkalking betekent. Atherosclerose is een proces dat in het hele lichaam plaatsvindt. Dus niet alleen in de benen. We richten ons daarom bij de behandeling van Claudicatio Intermittens ook op het hele lichaam en niet alleen op de benen en het lopen. Voldoende bewegen, een goede conditie, goede voeding,

voldoende slaap en niet roken, kortom een gezonde leefstijl is erg belangrijk voor een gezond bloedvatenstelsel.

Belangrijk om te weten  

Voor de behandeling gesuperviseerde looptraining en leefstijlcoaching bij Perifeer Arterieel Vaatlijden heeft u een verwijzing van uw huisarts of vaatspecialist nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Voor de behandeling van COPD heeft u een verwijzing van uw longarts nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van de classificatie op deze verwijzing krijgt u per jaar een x aantal behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor de behandeling van COVID heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering.